Sayfalar

4.2.10

Mezun Olduktan Sonra..

Belki birçoğumuz kararsız belki de tek başına bizim elimizde olan bir durum değil mezun olduktan sonra ne yapacağımız konusu. Her ne olursa olsun oluşturduğunuz kariyer haritanızda bazı yanılmalar olabilir. Dereler, akarsuya; dağlar tepeciklere dönüşebilir bu haritada.

Ekonomide dibi gördükten sonra uzmanlar yavaş da olsa ekonominin yükselişe geçeceği yönde görüş bildirirken, V mi yoksa U mu? karar veremediğimz krizin ardından yaşanılacak toparlanma evresinin istihdama olumlu etkisi umulanın aksine ancak 2011'de olacak görüşü hakim.

Öyleyse önümüzdeki dönemde mezun olacaklar daha şanslı diyebiliriz. Bu şansın ne derece doğru ya da ne derece "şans" içerdiğini göreceğiz. Bu şans, herkesin sırasını beklediği bir ortamda sizin de sıraya gireceğiniz bir kuyruktaki bekleme sürenizi azaltan bir şans ise vahim. Eğer çok istediğiniz bir iş için, rakiplerinizin sayısını geçen döneme göre azaltan bir şans ise bahsedilmeye değer olacaktır. Ne olursa olsun bunlar sıradan ve basit hesaplar olarak karşımıza çıkacak. Sonuçta kazanan kendi şansını ve fırsatını yaratanlar olacak.

Öyleyse sizce sizin şansınız nerede?

1 yorum:

Erman Akdeniz dedi ki...

Araştırmamız oldukça güzel ve geniş katılımla devam ediyor. Değerlendirmeyi bir süre sonra yapacağız.

Katılım gösteren ve gösterecek herkese teşekkürler.

Yorum Gönder