Sayfalar

7.11.09

Kısa Film Festivalini Kaçırmayın

Film festivallerini çok severim. Hem çok kaliteli ve henüz fazla duyulmamış filmler izleyebileceğiniz gibi (bazıları fazla sanatsal olsa da) öğrencilere uygun bilet sunulması da ayriyettten bir güzellik unsuru(: Daha önce yazmış olduğum film festivallariyle ilgili yazıyı da buradan hatırlatmak isterim.

Film festivallerinin en güzel yanı da 5-10 kişilik arkadaş grubunuzla sinemaya gidebileceğiniz bir ortam sunması. Cümbür cemaat güzel bir sinema günü yaşayabilirsiniz. Eğer filmden sonra güzel bir tartışma ortamı da yaratırsanız topluca film izlemenin keyfini daha da alacaksınız.

Şimdi ise güzel bir film festivalinden bahsedeceğim. Hem de ücretsiz(: 21. Uluslararası İstanbul Film Festivali 5 Kasım da kapılarını açmasına karşın henüz geç kalmış sayılmayız. 11 Kasım'a kadar programdan seçeceğiniz filmleri ücretsiz olarak izleyebilirsiniz. Filmleri izleyebileceğiniz yerler ise Fransız Kültür Merkezi, Pera Müzesi ve Alman Kültür Merkezi. Bu merkezlerin ayrıntılı adreslerine buradan ulaşabilirsiniz ama kısaca Beyoğlu'na doğru da hareket edebilirsiniz(:

Festivale gelince ise filmlerin içeriği hakkında pek fazla bilgi edinebilme şansımız olmamasına karşın festivala dünya çapından 600 kısa film başvurusunun olduğunu ve bunlardan 197 sinin kabul edildiği bilgisi faydalı olacaktır. İşte festivalin web sayfasına da buradan ulaşabilirsiniz.

İyi seyirler(:

0 yorum:

Yorum Gönder