Sayfalar

30.3.10

Kampavea'ya Gidebilecek Miyim?

İki yıldır kırmızı kuşak olduğum halde bir türlü Avea ile bu sıcak ilişkimizi ilerletemedik. İki taraf için de zaman sorunu vardı belki de. Erken başlayan bir ilişkiydi ama birbirimizi unutmamaıştık. Ben 3. sınıftım, Avea'nın gönlü 4'lerdeydi. İnanıyorum ki ilişkimizin ikinci baharını kampavea'da yaşayacağız(:

Avea, gençler için yenilikçi İK uygulamaları yapan ender şirketlerden biri. Kırmızı kuşak, ideavea ve kampavea uygulamaları ile güzel bir strateji oluşturdukları kesin. Bunu da gençlere iyi tanıttılar. Algıyı iyi oturttular diyebiliriz. Artık gençler biliyor ki, Avea'da staj ve iş fırsatını yakalamak kırmızı kuşak olmaktan geçiyor. Bu Avea'nın mesajını da iyi verdiği anlamına geliyor bir bakıma.

Kırmızı kuşak seçiminde uygulanan metod ise kısa zamanda yapılacak elemeler için de başarılı bir sistem olarak görülüyor. Daha önce bunları uzun uzadıya anlatmıştım ama kısaca tekrar değinebilirim. Avea bir masa etrafında 5-6 öğrenciyi oturtarak canlı performanslarını göstermelerini istiyor. Onlardan ellerindeki bir vakaya çözüm üretmelerini isterken, birçok etkeni de inceleme fırsatı yakalıyor. Sorunlara yaklaşım, kendini ifade edebilme, takım çalışmasına yatkınlık vb. Bu yöntem daha rekabetçi bir yapıyı oluşturduğu gibi aynı anda 5-6 adayı değerlendirme fırsatı da vermekte. Hele ki yeteneklerine inanan fakat cv'lerinden bahsetmekte zorlanan adaylar için harika bir fırsat.

Şimdi yaz dönemine gelirken benim gibi 4. sınıf öğrencilerinin yaşadığı benzer kaygılar olabilir. İş bulmak, askerlik, staj mı yapsak yoksa iş diye diretsek mi? gibi sorular kafalarda şekillenebilir. Şirketlerin deneme süresi adı altında yaptıkları mezun olmuş öğrenciye "stajyer" olarak yaklaşmaları ise mezuniyetten sonra karşılaşılacak ayrı bir durum. Bu bakımdan da incelediğimizde Avea bu programlarla istihdam kaynaklarını 2. sınıftan itibaren takibe alarak onları öğrenciyken tanımaya başlıyor. Stajyer kavramını doğru oturtarak, çalışanlarını öğrenciyken onlara staj imkanı sunarak tanıyıp seçiyor. Burada da uzun vadeli bir yatırımın yapıldığı anlaşılıyor.

Avea'yı unutmaya başladığım bir dönemde kampavea için mülakata çağırıldım. Yarın mülakata gideceğim ve itiraf edeyim, iş görüşmesine çağrılsam bu kadar heyecanlanmazdım. İş hayatınızda birçok firma ile çalışabilirsiniz. Kariyerinizde mutlaka değişiklikler olacaktır ama 4. sınıfta üniversite öğrencisiyken yaşayabileceğiniz özel bir deneyimdir kampavea gibi programlarda yer almak. TEB'in akıl fikir kampüsünde aldığım zevki gördükten sonra kampavea için daha da heycanlandım.

Yarını heyecanla beklerken, mülakatın nasıl gerçekleştiğini merak edenlere de aklımda kalanları anlatacağım. Şans dileyin, görüşmek üzere ;)

10 yorum:

Erman Akdeniz dedi ki...

Arkadaşlar dün avea'nın Ümraniye'deki Teknopark merkezinde kampavea için görüşmeye gittim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki siz de burada görüşmeye gidecekseniz ve bu ilk deneyiminiz olacaksa yola erken çıkmakta fayda var.İlk gidişte Teknopark'ı bulmakta zorlanabilirsiniz. ben neyseki tam zamanında yetiştim(:

Görüşmeye sadece siz çağrılmıyorsunuz.Kırmızı kuşak seçimindeki gibi sizinle beraber 3-4 aday daha oluyor. Topluca size günün programı açıklanacak ve 3 ayrı ik yöneticiyle mülakata gireceksiniz.Görüşmeler ayrı ayrı odalarda bireysel gerçekleşecek.

İlk görüşmede size birden ingilizce sorular da yöneltiyorlar. Takılabilirsiniz ama konuşmaya çalışın. "Yapamayacağım", "yapamıyorum" demeyin sakın (:

Çok anlatılacak bir şey yok aslında. Toplam 1,5-2 saat sürüyor. İlk görüşmede klasik cv mülakatı dediğim mülakat gerçekleşiyor. Daha sonra da uygulamalı ve zevk alacağınız kısım başlıyor. İlkinde eğlenceli bir problem çözüyorsunuz. Tabii ki iş hayatıyla alakalı bir problem. 15 dk süreniz oluyor. Daha sonra ise 3 farklı yönetimsel sorularla karşılaşıyorsunuz ve bunlar hakkında fikirlerinizi paylaşıyorsunuz.

Ben çok eğlendim. Olaya mülakat değil de bir eğitimmiş gibi bakarsanız daha rahat olursunuz(:

Adsız dedi ki...

Geri Dönüşler ne zaman yapılacakmış dostum biliyormusun?

Erman Akdeniz dedi ki...

sonuçların açıklanması 2-3 hafta sürecek demişlerdi.

Adsız dedi ki...

Teşekkürler...Güzel bir site olmuş bahsetseydin bu siteden görüşmelerde

Erman Akdeniz dedi ki...

Teşekkür ederim. CV'im de yazıyor. İşini iyi yapan, meraklı bir İK yöneticisi adayların web sayfalarını incelemeli zaten. Eminim haberleri vardır.

Adsız dedi ki...

sonuç ne oldu acaba bugun bir çoğumuzu aradılar sanırım ?

Erman Akdeniz dedi ki...

bana olumsuz bir geri dönüş oldu, gidecek olanları tebrik ediyoruz (:

Adsız dedi ki...

Gercekten size neden olumsuz donduklerini anlayabilmis degilim, ogrencilik hayatina bu kadar basariyi sigdirmis olan birini neden elediler,acikcasi cok sasirdim, siz acaba nedeninin ne oldugunu dusunuyorsunuz?

ncrs dedi ki...

Bu avea kimleri alıyor anlamış değilim?Olumlu cevap alan duymadım 1 senedir takip ediyorum yok böyle bir durum....

Erman Akdeniz dedi ki...

arkadaşlar önümüze ve kendimize bakalım ;)

Yorum Gönder